Тако је говорила Ванга…

Тако је говорила Ванга… ( veni-va sfârşitul de la armele chimice… ? )

Крајем године обележава се сто година од рођења слепе пророчице која је предвидела многе светске догађаје

„Југославија ће се распасти јер Срби много псују бога”, наводно је својевремено предвидела Вангелија Пандева-Гуштерова, у свету позната као Баба Ванга, пророчица рођена 3. октобра 1911. године у Струмици.

И управо стогодишњица рођења бугарске пророчице и исцелитељке била је повод да се у делу Бугарске православне цркве јави захтев да се слепа видовњакиња прогласи светом, пренела је Верска информативна агенција.

Предлог је изнео Ангел Кочев, архијерејски намесник за Петрич, место у којем је после удаје па све до смрти 1996. године живела слепа пророчица. Он је у Вангиној кући, која је до 2007. била затворена да би ускоро била претворена у музеј, недавно служио обред јелеосвећења, свете тајне у православљу када се освећује уље за помазање болесника.

Кочев је рекао да је слепа Ванга, „мученица православне цркве”, лечила болесне, познавала траве и давала наду унесрећенима, као и да су се дешавала „чудесна исцељења”.

И заклети скептици, а не само они који верују у пророчанства и видовитост, чули су за Баба Вангу. Ко је слепа пророчица? Прича каже да се у 12. години малој Вангелији Пандевој десило „нешто чудно”, по ведром времену подигао ју је изненадан јак ветар и носио неколико метара. Након тога је ослепела. После тог догађаја почела је да прориче. У Дому за слепе у Земуну провела је три године а након удаје живела је у бугарском граду Петричу.

Предвидела је бројне догађаје, почев од бомбардовања Београда 6. априла 1941. године, смрт бугарског цара Бориса којем је прорекла да ће умрети 28. августа 1943. године јер види црвену заставу над његовим дворцем. Тако се и десило. Тачно у дан. „Најавила” је земљотрес у Скопљу, судбину италијанског премијера Алда Мора, тачан датум смрти свог мужа, као и своју смрт.

Умрла је 11. августа 1996. године а сахрањена у Цркви Свете Петке. Сахрани је присуствовао тадашњи председник Бугарске.

Вангина сестра Љупка одбила је да научницима уступи њен мозак како би га испитали.

Била је неписмена па су њена предвиђања записивали сарадници.

Прича каже и да је од Bабе Ванге пророчка предсказања тражиo и Адолф Хитлер и, наводно, из њене куће је изашао видно узнемирен па се претпоставља да му је прорекла неславан крај.

Посетила ју је и Жаклина Кенеди-Оназис, али и наша Лепа Брена која је причала да јој је управо Ванга прорекла брак са Слободаном Живојиновићем.

Тврдила је да њене паранормалне способности имају везе са невидљивим бићима која јој шаљу информације о простору и времену. Тврдила је и како ће за око две стотине година људи успоставити контакт са ванземаљцима, иако многи од њих већ годинама живе на земљи. По њеним казивањима, та бића долазе са планете по имену Вамфим и то је „трећа планета од Земље”!

А након предвиђања да ће се распасти Југославија, слепа Бугарка је прорекла и нешто дугорочнију прогнозу за ове наше просторе: „Сада је на Балкану немирно, али доћи ће дан када ће све балканске престонице пружити руку помоћи и пријатељства. Вође Софије, Београда, Букурешта, Атине и Анкаре састаће се вођене жељом за миром и разумевањем”. На питање да ли ће Македонија и Бугарска бити једна држава, у стилу питијских пророчица кратко је одговорила: „Тамо где је текло, опет ће тећи”.

Медији широм света прошле године пренели су њене речи да ће у новембру 2010. године почети трећи светски рат. Ово суморно пророчанство, на срећу, није се обистинило.

С. Чикарић

––––––––––––––––––

Шта нас чека

2011. Као резултат радиоактивних падавина, на северној полулопти не остаје ни животиња ни биљака. Муслимани почињу хемијски рат против преосталих Европљана

2014. Већина људи патиће од чирева, рака коже и других кожних болести (као последица хемијског рата)

2016. Европа је готово без људи

2018. Кина постаје нова светска сила. Земље у развоју престају да буду експлоатисане и постају експлоататори

2023. Орбита Земље се незнатно мења

2025. Европа је и даље веома слабо насељена

2033. Поларни лед се топи. Ниво океана расте

2043. Процват светске економије. Европом владају муслимани

2046. Сви људски органи могу да се „узгајају”. Замена органа постаје једна од најбољих метода лечења

2076. Бескласно друштво (комунизам)

2088. Нова болест – старење за неколико секунди

2097. Брзо старење побеђено

објављено: 09.02.2011.
sursa : AICI !

“Va incepe ca un razboi obisnuit, dar se va transforma intr-un razboi nuclear si chimic, care se va termina pana in octombrie 2014″, este predictia Vangeliei Pandeva Dimitrova (1911-1996), mult mai cunoscuta sub numele de “Vanga”.

2011: Musulmanii vor declansa un razboi chimic, boli, boli de piele… ca rezultat al reziduurilor radioactive, în emisfera nordică pot dispărea animalele, plantele, europenii – supravieţuitori… nu prea, cancer…

Apocalipticul viitor prezis de Vanga va continua cu o omenire bolnavă de tot felul de cancere, iar în 2016, Europa va fi un continent practic lipsit de viaţă. Anul 2018 va răsturna actuala scenă economică şi politică, iar China va fi puterea mondială numărul 1. Orbita Pămîntului se va înclina prin 2023, peste 10 ani, calota polară se va topi, iar peste încă 10 ani, musulmanii vor conduce Europa, iar economia va fi înfloritoare. Cu bani destui, cercetarea va atinge înălţimi nebănuite: vom crea primul om sintetic, iar pentru cei obişnuiţi, vor fi la discreţie organe artificiale. În 2076, va domni din nou comunismul pe Pămînt. Predicţiile Vangăi ajung pînă în 5079, cînd va fi sfîrşitul lumii.

De citit şi :

Profetii 2011 – un an care ne va zgudui din temelii!

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://sfinxredivivus.wordpress.com/2011/02/12/%d1%82%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d1%98%d0%b5-%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%bb%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%b0/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: