Емир Кустурица-Emir Kusturica

sursa si mai multe imagini : AICI !!

Емир Кустурица-Emir Kusturica

Emir Kusturica

S-a nascut la 24 noiembrie 1954 in Sarajevo, Bosnia Hertegovina, Iugoslavia. S-a remarcat atat ca regizor, actor si muzician. A obtinut premiul „Palme d`Or” la Cannes cu peliculele „When Father Was Away on Business” si „Underground”. In septembrie 2007, Kusturica a devenit Ambasador UNICEF pentru Serbia, alaturi de Ana Ivanovic, Jelena Jankovic si Aleksandar Dordevic.

Kusturica – Kosovo je Srbija!!

A absolvit Facultatea de Film al Academiei de Arte din Praga in 1978. Faptul ca a lucrat in televizune , i-a fost de bun augur deoarece filmul sau de debut „Do you Remember Dolly Bell?” a castigat Leul de Aur pentru Debut la festivalul de Film de la Viena. Intre anii 1981 si 1988 a fost lector la Academia de Arte din Sarajevo (Akademija Scenskih Umjetnosti) si director de arte la Open Stage Obala (Otvorena scena Obala).

Intre anii 1986-1988 , a cantat la chitara bass in formatoa rock Zabranjeno pusenje din Sarajevo.Ca muzician si compozitor, Kusturica a creat muzica ce au servit pentru coloana sonoara a filmelor lui. Aici amintim: „Time of the Gypsies”, „Arizona Dream” (feat. Iggy Pop) si „Underground”.

In 2000, Emir Kusturica si-a facut aparitia si ca actor in filmul „The Widow of St. Pierre” produs de Patrice Leconte.In 2001 a regizat „Super 8 Stories”, iar in 2002 a aprut in filmul lui Neil Jordan, „The Good Thief”.

Kusturica a realizat un documentar care il are drept subiect pe marele fotbalist argentian Diego Armando Maradona. Documentar premiat la Festivalul de la Cannes. Filmul „Promis Me This” a fost premiat la Cannes in 2007. In 2008, a organizat Festivalul de Film Kustendorf.

sursa : http://www.cinemagia.ro

Emir Kusturica – Pitbull Terrier:

Muzica şi filmele celebrului regizor au impus în Occident modelul cultural balcanic în stare pură.

Astfel, Emir Kusturica a reuşit să transforme valorile tradiţionale autentice în succes comerciale pe plan mondial, iar în peliculele sale a folosit întotdeauna muzica cu iz balcanic şi influenţe rock.

Sursa: Concert Emir Kusturica în Bucureşti : Vedete : Unica

Emir Kusturica Le Temps des Gitans – punk opera:

Emir Kusturica was inaugurated as UNICEF National Ambassador for Serbia in 2002.

Underground (ending) – Emir Kusturica:

Срећан рођендан, Емир Кустурица!

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://sfinxredivivus.wordpress.com/2010/11/24/%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%ba%d1%83%d1%81%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b8%d1%86%d0%b0-emir-kusturica/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. […] Емир Кустурица-Emir Ku… Wed Nov 24, 2010 1:48 am sursa si mai multe imagini : AICI !! Емир Кустурица-Emir Kusturica Emir Kusturica S-a nascut la 24 noiembrie 1954 in Sarajevo, Bosnia Hertegovina, Iugoslavia. S-a remarcat atat ca regizor, actor si muzician. A obtinut premiul “Palme d`Or” la Cannes cu peliculele “When Father Was Away on Business” si “Underground”. In septembrie 2007, Kusturica a devenit […] […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: